Homepage, Παρουσιάσεις

240791

Ελένη Καββάδα

Ποια είναι η ιστορία του 240791;

Σχεδιάζω ρούχα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πριν από τα παιχνίδια, τα σχολεία, τις κλασικές παιδικές δραστηριότητες, ήταν πάντα το σχέδιο. Σε χαρτί, στην εφημερίδα του πατέρα μου ή στις τσάντες των φίλων μου, άφηνα ανεξίτηλα τα σημάδια μου! Αβίαστα και φυσικά, με πολλή υποστήριξη από το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον, το χόμπι έγινε σπουδές και οι σπουδές έγιναν δουλειά. Σπούδασα σχέδιο μόδας στην Ιταλία και ύστερα μαθήτευσα και εργάστηκα στο πλευρό του φανταστικού Γιώργου Ελευθεριάδη για 6 χρόνια. Μια μέρα, χωρίς σκέψη για πάνω από 30 δευτερόλεπτα, καθώς ήταν περισσότερο συνειδητοποίηση, αποφάσισα πως ήταν καιρός να φύγω και να προσπαθήσω πια σαν Ελένη, σαν μονάδα, σαν 240791.

Με άρωμα covid, τα πρώτα μου βήματα στον χώρο ήταν σουρεάλ, καθώς η θεατρικότητα και η υπερβολή που διέκρινε τα κομμάτια μου δεν φαίνονταν να συνάδουν με την εσωστρέφεια και την ανασφάλεια των τελευταίων 2μιση χρόνων. Αυτό όμως, τελικά, ήταν και το όπλο μου. Όταν άρχισε να μαθαίνεται το brand για τον ιδιαίτερο και δημιουργικό του χαρακτήρα, κατάλαβα πως ήταν καλή στιγμή να περάσω και στο εμπορικό, ready to wear κομμάτι της δουλειάς, ώστε να μπορεί η καριέρα αυτή να είναι βιώσιμη οικονομικά, αλλά και να με φέρει σε επαφή με το πραγματικό αγοραστικό κοινό.

Πώς είναι το παρόν για το brand;

Περνώντας λοιπόν στη δράση, ανοίγω το πρώτο μου κατάστημα στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο και λίγο αργότερα το υποκατάστημα στου Ψυρρή, στη στοά Παλλάδος. Στόχος μου για το ready to wear είναι να απαρτίζεται από ιδέες παρμένες από τα πιο avant garde κομμάτια, σε αρμονία με minimal φόρμες και σχήματα. Το παρόν με βρίσκει να δουλεύω πάνω σε αυτά τα 2 στοιχεία του brand.

 

Πώς βλέπεις το μέλλον;

Πολλές ιδέες, πολλή όρεξη, πολλά όνειρα, με σοβαρή, όμως, εσάνς από ανασφάλεια και επιφύλαξη λόγω των σημείων των καιρών, αποτελούν το mood board της παρούσας πραγματικότητας. 

The rest is yet to come.

240791/ Ελένη

στοιχεία επικοινωνίας

instagram: instagram: @240791ek    @240791_ready_to_wear
facebook: @240791/by eleni kavvada

Share...