Homepage, Παρουσιάσεις

Adelie Pengu

Μυρτώ Παπαηλιού

Περίγραψέ μας την ιστορία σου και την ιστορία του brand.

Το Adelie Pengu δημιουργήθηκε σαν ιδέα μέσα στην πρώτη καραντίνα. Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι, βρήκα την ευκαιρία σε αυτό το διάστημα να σκεφτώ και να βάλω σε δράση κάποια πράγματα που είχα ανάγκη να εκφράσω. Καθότι το μέλλον ήταν αβέβαιο ούτως ή άλλως δεν φάνταζε και πολύ ρίσκο. Για πολλά χρόνια δούλευα σαν σχεδιάστρια για άλλες εταιρίες, πράγμα που αποτέλεσε πολύ μεγάλο σχολείο για μένα και έμπνευση. Και τα δύο brands για τα οποία έχω δουλέψει (Heel Athens Lab και Akira Mushi) ήταν ακριβώς αυτά για τα οποία ήθελα να δουλέψω από την αρχή των σπουδών μου πάνω στον κλάδο και θεωρώ ότι είμαι τυχερή που συνεργάστηκα με αυτά. Ωστόσο, είχα πάντα την ανάγκη να ασχοληθώ παραπάνω με το τύπωμα, γιατί πάντα λάτρευα την γραφιστική σαν τέχνη. Έτσι τον Αύγουστο του 2020 άνοιξα την δική μου εταιρία και τον Ιανουάριο του 2021 λανσαρίστηκε η πρώτη συλλογή του Adelie Pengu.

Πρόκειται για ένα brand που σκοπός του ήταν να δώσει χαρά, χαμόγελα, χρώμα και άνεση! Σύμβολό του είναι ο πιγκουίνος ακριβώς επειδή είναι ένα ζωάκι εξαιρετικά αστείο, άγαρμπο αλλά και κομψό ταυτόχρονα. Τα τυπώματα μπορεί να είναι η δημιουργική μου έκφραση αλλά η φιλοσοφία του brand και αυτά που πρεσβεύει είναι η προέκταση της δικής μου φιλοσοφίας για τον κόσμο που θα ήθελα να ζω. Και έτσι, μέσα από τους γλυκύτατους πιγκουίνους της Αδελίας (Adelie Penguins), μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε πολλά παραπάνω από ένα brand ρούχων. Η φιλοσοφία μας είναι ότι σε όλα τα πράγματα το άσπρο συνυπάρχει με το μαύρο, ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα τόσο σοβαρά και ότι πρέπει να έχουμε την ικανότητα να τσαλακωθούμε, να πέσουμε και να σηκωθούμε. Το Adelie Pengu εκπέμπει μία αισιοδοξία και σε καιρούς που πολλοί πιστεύουν ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο αναρωτιέται περιπαικτικά «Μήπως όμως ζούμε την καλύτερη εκδοχή έως τώρα;».

Πώς είναι το παρόν για το brand;

Το παρόν δεν είναι εύκολο αλλά ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτό το brand με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πολύ αγάπη. Από την πρώτη σεζόν κιόλας απέκτησε το κοινό του σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής. Ξεκίνησα το brand μέσα σε μία παγκόσμια κρίση, οπότε δεν ήμουν για τα εύκολα ούτως ή άλλως. Παρ’ όλα αυτά πολύ γρήγορα απέκτησε μία σταθερότητα και αναπτύσσεται σε κανονικούς υγιείς ρυθμούς.  Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες! Μετά τον Covid είχαμε διάφορες «αναποδιές», που επηρέασαν τόσο τα οικονομικά όσο και την ψυχολογία του κόσμου, οπότε δεν έχουμε ζήσει σε συνθήκες άνεσης ακόμα. Αλλά προσωπικά είμαι ένα άτομο που ακούω και προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις καταστάσεις γύρω μου, οπότε πορεύομαι ανάλογα με τις συνθήκες και αλλάζω ό,τι πρέπει να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Και χαίρομαι γιατί ακούω ότι κάθε σεζόν είναι καλύτερη από την προηγούμενη, πράγμα το οποίο μου δείχνει ότι υπάρχει εξέλιξη σε διάφορα επίπεδα!

Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρά σου για το μέλλον;

Το όνειρό μου είναι το Adelie Pengu να μεγαλώσει αρμονικά χωρίς υπερβολές. Ιδανικά θέλω να μεγαλώσει τόσο όσο, ώστε να μπορεί να είναι ακόμα διαχειρίσιμο, ανθρώπινο και όσο πιο ηθικό γίνεται. Στην δουλειά που κάνω δυστυχώς τα λάθη επιφέρουν μεγάλες απώλειες, οπότε όσο πιο μεγάλο το μέγεθος τόσο πιο μεγάλο το μέγεθος της ζημιάς…και οι ζημιές είναι αναπόφευκτες!

Στα επόμενα σχέδιά μου είναι να μπορέσω και εγώ να αποκτήσω το δικό μου κατάστημα. Αυτή τη στιγμή έχω το showroom που λειτουργεί με ραντεβού και αποτελεί πιο πολύ χώρο εργασίας για μένα αλλά ανυπομονώ για ένα χώρο που θα στεγάσει την δημιουργικότητα του brand και θα φιλοξενήσει όλους τους AP fans!

στοιχεία επικοινωνίας

Adelie Pengu
www.adeliepengu.com
Showroom: Αστυδάμαντος 49, Παγκράτι
+30 211 26 71 546
instagram: @adelie_pengu
facebook: Adelie Pengu

Share...