Homepage, Παρουσιάσεις

DEOS STUDIO

Θάλεια Φωτάκη

Ποια είναι η ιστορία του brand;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ασχολούμαι με τη μόδα. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πότε ξεκίνησε αυτή η αγάπη, μπορώ να πω όμως ότι ήταν κάτι έμφυτο μέσα μου.

Μεγάλωσα στην Κρήτη, σε μια κοινωνία όπου η ασχολία με τη μόδα, όπως και με κάθε άλλη μορφή τέχνης, αντιμετωπιζόταν με χιουμοριστικό τρόπο, καθώς κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να γίνει επάγγελμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά παραδείγματα όταν με ρωτούσαν τι θέλω να κάνω στη ζωή μου: “θα γίνεις μοδίστρα;” μου έλεγαν. “Πώς θα βγάλεις χρήματα από αυτό;” Ήταν απορίες και προτάσεις όπως “πάρε πρώτα ένα άλλο πτυχίο και μετά ασχολείσαι με τη μόδα.” Ήταν πράγματα που άκουγα συχνά. Παρόλα αυτά, για εμένα η μόδα ήταν ξεκάθαρα ο μονόδρομος, ανεξαρτήτως του τί έλεγε ο κόσμος γύρω μου.

Έτσι λοιπόν, μετά από δύο αλλαγές σχολών σε ελληνικά πανεπιστήμια, δίχως να βρω κανένα ενδιαφέρον, κατάφερα να σπουδάσω σχέδιο μόδας. Πριν καν αποφοιτήσω, ίδρυσα το brand Deos Studio, και ομολογώ ότι ήταν κάτι που δεν υπήρχε στα σχέδιά μου. Όμως, έτσι απλά εμφανίστηκε και εγώ έτσι απλά άρπαξα την ευκαιρία. Ήταν κάτι που προέκυψε λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τα ρούχα και τα αξεσουάρ που δημιουργούσα για εμένα και τις φίλες μου. Μετά την αποφοίτησή μου, επέστρεψα στην Κρήτη, τον τόπο μου, και δημιούργησα την πρώτη μου συλλογή η οποία αποτελείται από δερμάτινες τσάντες.

Η δημιουργία είναι τρόπος έκφρασης, η διαφυγή μου, η παρηγοριά μου, η ξεκούρασή μου. Αντλώ έμπνευση από όλα τα πράγματα στη ζωή, από κτίρια, τη φύση, έπιπλα, ανθρώπους στους δρόμους, ακόμα και από ένα ποτήρι κρασί και μια ευχάριστη συζήτηση με φίλους. Το όραμά μου είναι να δημιουργώ Limited Edition συλλογές, οι οποίες θα παράγονται αποκλειστικά στην Κρήτη, υποστηρίζοντας και προωθώντας την οικονομία του τόπου μου.

Βρίσκομαι ακόμα στην αρχή της πορείας μου στη μόδα και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνώ, μου επιτρέπω να κάνω λάθη, να μαθαίνω από αυτά και πάνω απ’όλα να εξελίσσομαι.

Πώς είναι το παρόν για το brand;

Το παρόν για το brand αντιπροσωπεύει την ουσία της γνωριμίας και της επαφής με τον κόσμο. Στόχος είναι να φτάσουμε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε όλη Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν το Deos Studio. Ταυτόχρονα, είμαστε στη διαδικασία της προετοιμασίας της καλοκαιρινής συλλογής του 2024, η οποία θα ενθουσιάσει με την ποικιλία της και το πρωτοποριακό της design.

Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρά σου για το μέλλον;

Στο μέλλον, έχω το όραμα να επεκτείνω τις συλλογές του Deos, προσθέτοντας και ενδύματα, εκτός από αξεσουάρ, με έμφαση στην ηθική παραγωγή τους. Επιπλέον, σχεδιάζω να δημιουργήσω έναν χώρο δημιουργικότητας/εκθεσιακό χώρο στην πόλη μου, το Ρέθυμνο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται, να ανταλλάσσουν ιδέες, να δουν από κοντά τα προϊόντα, να τα δοκιμάζουν, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται προσαρμογές προσωπικά στον καθένα αν αυτό απαιτείται. Οτιδήποτε άλλο μου επιφυλάσσει το μέλλον είναι καλοδεχούμενο.

εικόνες

Νίκος Παπαδάκης

στοιχεία επικοινωνίας

η ιστοσελίδα του brand: https://deosstudio.gr/
email: [email protected]
instagram: deos.studio
facebook: Deos Studio

Share...