Homepage, Παρουσιάσεις

Kadó Handmade Clothes

Δώρα Κάκκα

Ποια είναι η ιστορία του brand;

Ο σχεδιασμός ρούχων δεν ήταν κάτι που ονειρευόμουν από μικρή αλλά ήρθε στη ζωή μου όταν ήμουν περίπου 20 χρονών. Οι σπουδές μου πάνω στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ, με οδήγησαν στην πρώτη μου δουλειά σε περιοδικό μόδας και στο ρόλο της βοηθού στυλίστριας. Μία πολύ όμορφη δουλειά που με έφερε σε επαφή με καταξιωμένους σχεδιαστές, που επισκεπτόμασταν σχεδόν καθημερινά στα showroom τους, με επιδείξεις μόδας αλλά και πολλές φωτογραφίσεις! Κάπου μέσα στα ατελιέ των σχεδιαστών, άρχισα να ονειρεύομαι τη δημιουργία ρούχων μέσα στο δικό μου! Μη έχοντας γνώσεις ραπτικής ή πατρόν, λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα και αυτό ήταν. Από το πρώτο κιόλας μάθημα κατάλαβα πως αυτό είναι που θα κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου και έτσι, γεμάτη ενθουσιασμό και ανυπομονησία, αγόρασα μία ραπτομηχανή την οποία και δεν αποχωρίστηκα ποτέ από τότε!

Πώς είναι το παρόν για το brand;

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος αγκάλιασε από πολύ νωρίς το Kadó και χρόνο με το χρόνο υπάρχει μία σταθερά ανοδική πορεία. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι πως μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που θα ψωνίσουν θα επιστρέψουν ξανά και ξανά και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Μέσα από τα ρούχα μου έχω κάνει φιλίες αλλά και πολύ ωραίες γνωριμίες, που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχα την ευκαιρία.

Κάτι ακόμα που αγαπώ σε αυτή τη δουλειά είναι ότι μου δίνει την ελευθερία να την κάνω από οπουδήποτε. Φυσικά η βάση μου είναι η Αθήνα, το showroom μου βρίσκεται στο κέντρο, ωστόσο με τον covid και την απαγόρευση κυκλοφορίας που υπήρχε, συνειδητοποίησα πως δεν είναι απαραίτητο να βρίσκομαι εδώ, αφού όλες οι παραγγελίες πλέον γίνονταν online. Έτσι, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, γέμισα το αυτοκίνητο με υφάσματα και ραπτομηχανές και κατέβηκα στο λιμάνι της Αμοργού. Από τότε, κάθε καλοκαίρι και για 4 περίπου μήνες, όλες οι παραγγελίες παίρνουν το καράβι για να φτάσουν στα χέρια όσων αγοράζουν online, ενώ πολλές συλλογές έχουν γεννηθεί στο αγαπημένο μου νησί. Και τον Οκτώβριο βρίσκομαι ξανά στη βάση μου, καλωσορίζοντας κόσμο στο showroom μου.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, μπορεί κανείς να βρει τα ρούχα μου online στο www.kadohandmade.gr και για όσους βρίσκονται στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο showroom μου, κατόπιν ραντεβού. Μέρος των συλλογών μου υπάρχει επίσης σε λίγα επιλεγμένα καταστήματα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρά σου για το μέλλον;

Το Kadó δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και ήδη στο επίπεδο που έχει φτάσει μου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Στο μυαλό μου βέβαια υπάρχουν πολλές ιδέες και επαγγελματικά όνειρα για το μέλλον. Ένα από αυτά είναι να μεγαλώσει η ομάδα του Kadó, καθώς αυτή τη στιγμή περνάνε όλα από τα χέρια μου. Από την επιλογή των υφασμάτων μέχρι την κατασκευή των σχεδίων, το ράψιμο, τα social media και πολλά πολλά ακόμη.

Ταυτόχρονα, αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να ταξιδεύω, να εμπνέομαι από τα ταξίδια μου και να δημιουργώ μέσα από αυτά. Νομίζω πως σιγά σιγά όλα θα γίνουν όπως πρέπει, πάντα με σεβασμό προς τον κόσμο, τις αξίες και τα πιστεύω μου! Άλλωστε όταν κάνεις κάτι με τόση αγάπη τι μπορεί να πάει λάθος;

εικόνες

Bogdan Babanin & Thodoris Chaniotis

στοιχεία επικοινωνίας

e-shop: www.kadohandmade.gr
Διεύθυνση Showroom: Σκουλενίου 4, 4ος όροφος, Αθήνα
instagram: @kado_handmade
facebook: @kado.clothing

Share...